For Kristus gav seg sjølv for oss. Han ville fria oss ut frå all urettferd og reinsa oss, så vi kan vera hans eige folk som med ihuge gjer gode gjerningar. Titus 2,14

lørdag 8. oktober 2011

Bibelvers om skriving, lesing & bøker

Forkynneren 12,9-14:
Forkynneren var en vismann, og han gav folket kunnskap. Han grunnet og gransket og laget mange ordspråk. Forkynneren la vinn på å finne gode ord og vendinger og skrev ned det som er rett og sant.
   
 11 Ord av vismenn er som brodder,
        fyndord i samling trenger inn som nagler.
        De kommer fra en og samme hyrde.
   
 12 Men ellers, ta imot formaning, min sønn!
  
      Det er ingen ende på de bøker som skrives.
        Mye gransking gjør kroppen trett.
   
 13 
Til sist kan det hele samles i dette:
        Frykt Gud, og hold hans bud!

        Det bør alle mennesker gjøre.
   
 14 For Gud skal dømme hver gjerning,
        holde dom over alt som er skjult,
        enten det er godt eller ondt.




Joh. 21, 25:
Men også mye annet har Jesus gjort. Skulle det skrives ned, hver enkelt ting, tror jeg ikke hele verden ville romme alle de bøker som da måtte skrives.


Om Bibelen:


Luk.1, 1-4:
Mange har forsøkt å gi en fremstilling av det som er blitt oppfylt blant oss,  slik vi har fått det overlevert av dem som helt fra først av var øyenvitner og tjenere for Ordet.  Nå har også jeg bestemt meg for å gå nøye gjennom alt fra begynnelsen av og skrive det ned for deg i sammenheng, ærede Teofilos, så du kan vite at det er pålitelig, det du har fått opplæring i. (Lukas).


Joh. 5, 39-40:
Dere gransker skriftene, for dere mener at dere har evig liv i dem – men det er de som vitner om meg!  Likevel vil dere ikke komme til meg så dere kan ha liv. (Jesus).


Luk. 24, 25-27:
Da sa han (Jesus) til dem: «Så uforstandige dere er, og så trege til å tro alt det profetene har sagt! 26 Måtte ikke Messias lide dette og så gå inn til sin herlighet?» 27 Deretter begynte han å utlegge for dem det som står om ham i alle skriftene, helt fra Moses av og hos alle profetene. 



Joh. Åp. 22,19:
Og om noen trekker noe fra ordene i denne profetiske bok, skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige by, som det er skrevet om i denne boken. (Gjelder bokstavelig lest bare Åpenbaringsboken).

Daniel 9,2:
i hans første regjeringsår gransket jeg, Daniel, i bøkene og la merke til hvor lenge Jerusalem etter Herrens ord til profeten Jeremia skulle ligge i ruiner; det var sytti år.

Jer 8, 6-9:
Hvordan kan dere si: «Vi er vise,
        vi har Herrens lov hos oss»?
        Skriverne har jo forfalsket den
        med sin løgngriffel.
   
  9 De vise skal stå der med skam,
        de blir slått av skrekk og fanges i snaren.
        De har forkastet Herrens ord.
        Hva hjelper da deres visdom?

Matt. 22, 29:
Men Jesus svarte: «Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds makt.

Luk. 24,44-46:
Han (Jesus) sa til dem: «Det var dette jeg talte om da jeg ennå var sammen med dere og sa at alt måtte oppfylles som står skrevet om meg i Moseloven, hos profetene og i Salmene.» 45 Da åpnet han deres forstand så de kunne forstå skriftene, 46 og sa til dem: «Slik står det skrevet: Kristus skal lide og stå opp fra de døde tredje dag, 47 og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. 48 Dere er vitner om dette. 


Om bøker i himmelen / i det hinsidige:


Joh. Åp. 20,12:
 
Og jeg så de døde, både store og små: De sto foran tronen, og bøker ble åpnet. Så ble en annen bok åpnet, livets bok. Og de døde ble dømt etter det som sto skrevet i bøkene, etter sine gjerninger. (Johannes).


Joh. Åp. 21, 27:
Men noe urent skal aldri komme inn i byen, ingen som gjør motbydelige ting eller farer med løgn, bare de som er skrevet inn i livets bok hos Lammet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar