For Kristus gav seg sjølv for oss. Han ville fria oss ut frå all urettferd og reinsa oss, så vi kan vera hans eige folk som med ihuge gjer gode gjerningar. Titus 2,14

torsdag 12. september 2013

De Kristne - valgkamp

Mange kristne som har vært skuffet over Krf har søkt til det nye partiet De Kristne. Jeg har ikke sans for dem.

Her er et par lenker som handler om De Kristne og politikken deres:

Partiets egen hjemmeside her:
http://www.dekristne.no

Vitnemål om møte med en kvinnelig DK-førstekandidat full av konspirasjonsteorier her:
http://www.bt.no/meninger/debatt/Ufin-kamp-om-kristne-veljarar-2959361.html#.UjFj3rxgDUF

Geir Magnus Nyborgs opplevelser i Visjon Norge, der DKs virkelighetsfjerne forventning til valgresultat og Guds støtte kom fram:
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread428915/?fb_action_ids=10201442605280413&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210201442605280413%22%3A201978973305150}&action_type_map={%2210201442605280413%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]

Geir Magnus Nyborg om hvordan Jan Hanvold i Visjon Norge (og De Kristne) lyver/mistolker sakene om $2-grunnlovsendringen og Krf's fjerning/erstatning av bekjennelsesplikten:
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat9/thread426299/


Noen av mine egne fb-innlegg, samt debattinnlegg i avisa Dagens nettforum:

På Facebook:

I en helsides annonse i en riksavis så jeg De Kristne planla/ønsket seg å regjere sammen med H og Frp. Tenk det! Hva med KrF? Heller FrP og H enn KrF?!? Tenk dere om, dere som planlegger å stemme DK.

DK i Hdl har også offisielt skrevet at de er eneste parti som kjemper for kristne verdier. Uforstand? Glipp? Nei, det er nok uttrykk for deres hjertens mening, siden d dukker opp overalt. Ens nærmeste blir lett ens verste fiende, når en henger seg opp i småsaker. Bare tragisk


I Dagen:

  • Leikny Strømme "Vi er det eneste partiet som stiller opp for de kristne verdiene", sier DK her: http://valg.tv2.no/.../hordaland/de-kristne-hordaland/ Det er faktisk en uhyrlig påstand. Alminnelig vettige sannhetssøkende mennesker må jo bare svelge enhver eventuell skuffelse over KrF og fortsette stemme på dem, etter en slik arrogant selvbeskrivelse.


  • Leikny Strømme Visjon Norge og mange DK-ledere og sympatisører har kommet med utrolig mange løgnaktige og fornærmende uttalelser mot KrF i lang tid, jfr Geir Magnus Nyborgs utlegninger siste dagene - jeg synes det er flott at Selbekk tar tak i disse tingene og lar vise hvor ille det er. Hvis et parti og en TV-stasjon ønsker å tjene Gud, kan de ikke holde på slik.
  • Leikny Strømme Og det er utrolig synd, for mange i DK-leiren er jo gode mennesker som er ekte fortvilte over en del ting de har observert i KrF-leiren. Bare tragisk at alternativet DK representerer, ikke holder mål. Men det er vel ikke like lett for alle å se.
    Vi får håpe at dette kan bidra til å radikalisere KrF på de få, men viktige og vanskelige punktene der De kristne fanger velgere. DK er etter det jeg ser, ellers aller mest et slags Kristelig Fremskrittsparti med klage og misnøye som basis for sin innsats, og med det frie marked og oljepenger som løsningen. Noen god dyp eller prinsippiell tenkning har jeg ikke sett derifra? Bortsett fra at man vil følge bibelen konservativt i Israels- og moralspørsmål. Dessuten har de sans for såkornlagre, og dét er jo en god og faktisk temmelig grunnleggende tanke. Men lurer på om DK-velgerne egentlig er temmelig forførte - har de ikke sett for en strålende innsats parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i KrF har gjort for Israel, f.eks? Og DKs første-støtte Jan Hanvold lyger så det renner av ham mht $2-endringen i grunnloven. Det gjør også Finn Jarle Sæle og Norge i Dag. Det er en skam - dette er to av hovedsakene folk er misfornøyde med KrF på, og så er misnøyen bygget på disse to kristne mediegigantenes svært forvridde tolkninger av virkeligheten.

    Og ellers:

    Sentrale KrF-ere har sagt at de ikke ønsket å fokusere på DK i valgkampen.
    Den holdningen har jeg ikke sans for - å bruke fortielse og usynliggjøring som debatteknikk.
    Dessuten virker den i dette tilfellet svært dårlig, fordi Visjon Norge-seere og Norge i Dag-lesere er meget nærliggende velgere for både KrF og DK - og de ble da nærmest fritt vilt for den uimotsagte DK-propagandaen og KrF-forakten i de nevnte medier.

    Jeg har selv vært skuffet over endel ting som har dukket opp i KrF-leiren, der jeg selv er medlem. Men de har en tradisjon for demokrati og anstendig samtale og oppførsel og helhetlig tenkning som er kollossalt mye verd. De bryr seg dessuten mye mer om hele samfunnet, og alle typer saker, enn DK gjør. Og opphøyer ikke seg selv som Guds eget og eneste talerør innen norsk politikk.

    KrF bruker ikke den politiske arena til å danne ny menighet på. Det er pinlig hvor lite politikk DK er opptatt av. For dem synes "rett teologi" på et par punkter (Israel og privat-moral), samt generell mørkeblå tankegang/etterfølgelse av FrP å være det som gjelder.

    DK's første leder og frontfigur Bjarne Bjelland bruker menighetsargumentet som begrunnelse for at han trakk seg som leder våren 2013: http://www.vl.no/samfunn/bjarne-bjelland-trekker-seg-fra-de-kristne/ - det var et politisk parti for kristne han ønsket starte, ikke en kristen bevegelse.
    Dessuten kjenner han åpenbart på ubehag ved sine ex-medarbeideres respektløshet overfor andre mennesker.
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar